La visualització està formada per una portada més 7 pestanyes que analitzen aspectes específics. En un primer moment es donaran algunes pautes comunes pel conjunt de pestanyes. A continuació s’explicaran alguns elements particulars de les pestanyes. En aquest cas no es farà una descripció exhaustiva de cadascuna, sinó que s’explicaran aquells aspectes que requereixen algun aclariment.
Aspectes comuns
Totes les pestanyes presenten una estructura similar. A la part superior es troba el conjunt de filtres que es poden aplicar. Cal tenir present que els filtres que s’apliquen a una pantalla es traslladen a la resta de pantalles, sempre que les altres pestanyes també tinguin el filtre en qüestió disponible. Pel que fa al funcionament de cada filtre, la majoria permeten la selecció múltiple de diferents categories fent simplement un clic (és el cas dels filtres de les pestanyes d’edat i sexe, departaments, vinculació, col·lectius i subgrups), excepte en els casos de mes i any, en els quals només té sentit una selecció. Si en algun cas no hi ha habilitada l’opció simple de selecció múltiple, com en el cas de les pestanyes per municipi i comarca, es pot forçar mantenint premuda la tecla [Ctrl] quan se selecciona la segona categoria.
A la part superior dreta es troba la icona per esborrar els filtres que s’han aplicat i tornar a la visualització que es mostra per defecte. En aquest cas, a més d’esborrar el filtres temàtics es mostra el darrer període disponible.
En la part dreta de cada pantalla es troben els botons per navegar entre pestanyes.
Els diferents gràfics de cada pestanya són interactius. D’aquesta manera, no només es pot segmentar la informació mitjançant els filtres de la part superior sinó també mitjançant les diferents categories dels gràfics i mapes.
Els gràfics d’evolució comparen la variació en el transcurs del temps del mes seleccionat. Per exemple, si està seleccionat el març del 2021, el gràfic mostrarà el març del 2021, el del 2020, 2019, etc. És per aquest motiu que els departaments de nova creació només tindran un punt en aquest gràfic fins que no hi hagi sèries històriques de més de 12 mesos.
També pel que fa als gràfics d’evolució, cal esmentar que incorporen la possibilitat d’acotar el període temporal que es vol veure mitjançant una barra en l’eix de les x (eix horitzontal). Només cal desplaçar algun dels dos extrems de la barra per restringir les dades que es visualitzen. En el cas dels gràfics d’evolució que tenen més d’una categoria (més d’una línia), també hi ha la possibilitat de reduir l’eix de les y (eix vertical) per tal de poder posar el focus en la part que es vol analitzar.
Anàlisi per grups d’edat i sexe
Els gràfics de la part superior de la pantalla són dues piràmides d’edat. La de l’esquerra (Piràmide d’edat de la selecció realitzada) mostra l’estructura d’edats i sexe del subconjunt d’empleats seleccionats. La de la dreta (Piràmide d’edat del conjunt de la Generalitat) serveix com a element de comparació, i mostra l’estructura d’edat i sexe pel conjunt de la Generalitat en el mes i any seleccionats.
Anàlisi per municipis
En primer lloc, cal dir que el mapa de municipis pot trigar uns segons en carregar ateses les seves característiques tècniques i el gran volum de dades.
Hi ha dues maneres de cercar les dades d’un municipi en concret. Es pot fer a través del filtres de la part superior, ja sigui buscant directament el municipi en el filtre corresponent (hi ha la possibilitat de fer la cerca per text) o acotant els municipis mitjançant el filtre de comarques o àmbit funcional territorials.
També es poden cercar les dades d’un municipi a través del mapa. En aquest també es pot fer zoom mitjançant els filtres de comarca o àmbit funcional territorial, o clicar directament obre el municipi que es vol analitzar. Llavors es mostra el nom del municipi seleccionat al costat del mapa (part superior) i les dades seleccionades.
Cal dir que si se selecciona un municipi mitjançant el filtre de la part superior, el seu nom no es mostrarà en el camp Municipi seleccionat, sinó que només es mostrarà en el filtre que s’ha utilitzat per fer la cerca.
Anàlisi per comarques
En aquest cas el temps de resposta del mapa és més ràpid que en el cas dels municipis. La lògica de funcionament és similar a la dels municipis, amb la diferència que en aquest cas si que es mostra el nom de la comarca en el camp Comarca seleccionada quan es fa la cerca mitjançant el filtre.
Anàlisi per subgrups
La interacció entre els gràfics de la part superior esquerra (Distribució d’empleats per subgrups i col·lectius) i el de la part inferior dreta (Empleats per col·lectiu i subgrup) és diferent a la resta de la visualització. Si normalment el gràfics serveixen per filtrar, en aquest cas si es clica a sobre d’un subgrup del primer, les dades en el segon apareixen destacades i no filtrades. S’ha optat per aquest canvi per mostra una interacció més significativa (altrament els percentatges sempre sumarien 100).